woah -
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Hei. Jeg er her ikke fordi jeg er verken blogger eller veldig glad i å skrive. Jeg er her for å ta opp noe. Noe jeg har tenkt på lenge. Noe som er så viktig å få frem. Vi lever i en verden med diverse sosiale medier. Instagram, Snapchat, Facebook, Twitter, Tumblr, Kik, Vine osv.  Du har sikkert hørt om noe av dette. Det er forskjellige "applikasjoner" hvor man kan dele bilder og videoer, sende meldinger, skrive "statuser" og mye mer. Vi sitter forran skjermen mye. Jeg også. Barn og unge bruker nå opptil 45 timer i uka foran skjermen. Det vil si - i snitt - over 6 timer daglig. - Viste du dette? 

 

På cafe, unger middag, på do, i bursdager, alltid. Alltid er det en eller annen som skal poste et bilde av kaka, snappe noen, svare på en melding. Det er vanskelig å kommunisere. Ingen bryr seg om å ha det gøy mer, snakke, le. Vi bare stirrer ned i den jævla skjermen. Telefonen er viktigere. Bildet på instagram er viktigere, å sende den snappen er faen meg viktigere.  Det er sykt. Sykt at du ikke kan gå en tur uten av å fortelle det til hele verden ? via telefonen.

 

Ingen bryr seg om personlighet lengre. Du er mer verdt om du får hundre likes, enn om du får ti. Desto flere likes, desto bedre. Det er vanskelig å føle seg bra nok, når det eneste vennene, klassekameratene og kollegaene dine er interessert i, er likes og followers. Og om du ikke har instagram eller snaphat, lover jeg deg at du vil føle deg utafor. Du blir aldri bra nok.

 

H*n på 13 har flere likes, enn hun har venner. Og mange flere følgere enn hun kjenner. Og vil h*n har litt ekstra oppmerksomhet, kan hun bare poste at bilde av at hun kutter, eller skrive en status om at hun sulter seg. Det er grusomt. Det er tøft å ha anorexsia, fordi da får du så mye oppmerksomhet. NEI. Anorexsia er en psykisk lidelse og det er ikke tøft. Så vær så snill å ikke kødde med det. Hvis du faktisk har et slikt problem, anbefaler jeg deg å kontakte en lege, i stedet for å poste det på instagram.

 

2.klassinger eier ikke barbie dukker, de har iphone6. Min første telefon, var en trykktelefon som kunne sende meldinger og ringe. Ikke noe mere. Men jeg brukte den jo ikke, jeg var med venner, jeg var ute å lekte og fant på mye sprell. Jeg hadde det så gøy. 

 

 Jeg skal si deg en ting. Du er like bra, pen, snill, kul, artig og fantastisk uansett om du får to likes eller hundre. Jeg håper virkelig ikke jeg er den eneste som føler den det slik som dette. Og så klart finnes det også mennesker som gir faen i likes og followers. Mennesker som lever livet. Mennesker. Det finnes også mye positivt med sosiale medier og internett. Bare det ikke missbrukes.

 

 

Håper alle får et godt nyttår, og koser seg masse. :) (Og legg gjerne bort telefonen under nyttårs middagen, hehe)

  • Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde